Skip to main content

Sprekers

Keynote speakers

Paul Wessels

Paul Wessels is het hoofd van de Landschaftsbibliothek van de Ostfriesische Landschaft in Aurich, de grootste wetenschappelijke bibliotheek in Ostfriesland.

Het Landschaft voert namens de lokale autoriteiten en de deelstaat Nedersaksen de centrale gemeentelijke en decentrale overheidstaken uit op het gebied van cultuur, wetenschap en onderwijs en beheert bijbehorende voorzieningen.

Wessels' bijdrage aan de conferentie van het Geschiedenisnetwerk draagt de titel 'Der Upstalsboom in Rahe bei Aurich als friesischer Erinnerungsort?“

Dirk Mulder

Dirk Mulder is directeur van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork in de provincie Drenthe. 

Op het terrein van kamp Westerbork worden de levens van honderdduizend Nederlandse Joden in herinnering gehouden met reconstructies, monumenten en een museum. Elk jaar bezoeken honderdduizenden bezoekers het museum en het vrij toegankelijke kampterrein.

Mulders bijdrage aan de conferentie van het Geschiedenisnetwerk draagt de titel 'Plaatsen van herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog'.

Workshopinleiders

Imke Mueller-Hellmann

Imke Müller-Hellmann

Workshop 1: Lager ohne Grenzen / Kampen zonder grenzen

 

Imke Müller-Hellmann is auteur van het boek ‘Verschwunden in Deutschland’ (Osburg Verlag, 2014) / ‘Verdwenen in Duitsland; Levensverhalen van slachtoffers van concentratiekamp Engerhafe. Een zoektocht door Europa’ (Wijdemeer, 2018).

Sebastian Traunmüller

Workshop 2: „Wunderkammern“ – Möglichkeiten grenzübergreifender Museumsarbeit und kulturelles Erbe/ Mogelijkheden grensoverschrijdende aanpak musea en cultureel erfgoed

 

Sebastian Traunmüller is cultuurmanager bij de Emsländische Landschaft e.V.

Ilona Riek

Workshop 3: Orte der Wiederverständigung / Plaatsen van hernieuwde verstandhouding

 

Ilona Riek, MA, is directeur bibliotheek in het ‘Haus der Niederlande’, Universität Münster