Skip to main content

Migratie in de Eems Dollard Regio

Tweede conferentie van het Geschiedenisnetwerk

Datum: donderdag 6 april 2017

Locatie: Theaterpädagogisches Zentrum der Emsländischen Landschaft, Lingen (D)

Aanmelden via Jana Schatto: jschatto(at)fryske-akademy.nl

 

Het Geschiedenisnetwerk stimuleert de samenwerking op het terrein van regionale geschiedenis en erfgoed in Noord-Nederland en Noordwest-Duitsland. In de tweede conferentie van het Geschiedenisnetwerk ligt het accent op het thema migratie. Bovendien worden resultaten van twee projecten gepresenteerd, die in het kader van een INTERREG V-aanvraag met succes zijn afgerond.

 

 

Programma

10.00     Ontvangst met koffie/thee

10.30     Welkom Hermann Bröring, president Emsländische Landschaft
10.40     Opening door Marijn Molema, coördinator Geschiedenisnetwerk, Fryske Akademy

10.50     Jannis Panagiotidis (Institut für Migrationsforschung und interkulturelle Studien, Universität Osnabrück): No Apocalypse Now, or: What Migration History Can Tell Us About The Current "Refugee Crisis"
11.50     Christoph Rass (Institut für Migrationsforschung und interkulturelle Studien, Universität Osnabrück): Identitätsangebote in der Migrationsgesellschaft. Vorstellung eines Modellprojekts in der Region Emsland/Bentheim

12.30     Lunch

13.00     Optioneel: Rondleiding door het stadsarchief Lingen of door het Emslandmuseum Lingen

13.30     Migratie in de Eems Dollard Regio. Leren en werken over de grens: een deelproject van het Geschiedenisnetwerk, met presentaties van Kerstin Kontny, Linda Wilken en Maleen Knorr.


14.20     Nieuwe perspectieven op de geschiedenis van migratie in het Nederlands-Duitse Waddengebied: een deelproject van het Geschiedenisnetwerk, met presentaties van Meindert Schroor en Hidde Feenstra (Waddenacademie).

14.45     Vooruitblik

15.30     Borrel

 

 

Uitnodiging en routebeschrijving

De uitnodiging en de routebeschrjiving kunnen worden gedownload in het Nederlands (pdf) en Duits (pdf).